BTV NOTICIES: BARCELONA PAGESOS

Els Barcelona Pagesos, l’equip de futbol americà amb seu al barri del Carmel, busca jugadors en aquest inici de temporada. Volen completar les plantilles en les diferents categories i per això han engegat una campanya per les xarxes socials i visitaran les escoles del barri. Expliquen que la manca d’instal·lacions específiques per practicar aquest esport a la ciutat dificulta la feina als clubs.

El futbol americà és encara un esport minoritari a Catalunya i, de fet, a Barcelona no hi ha instal·lacions especifiques per practicar-lo. La majoria d’equips aprofiten els camps que els cedeixen alguns clubs de futbol. En el cas dels Barcelona Pagesos, buscaven ubicar-se a Horta-Guinardó i finalment van fixar casa seva al Camp Municipal del Carmel ara fa més de dos anys.

Actualment tenen 90 jugadors però volen créixer. Els responsables de l’entitat expliquen que, al contrari del que molta gent pugui pensar, el futbol americà és apte per a persones amb físics diversos. També recorden que hi ha equips femenins i mixtos i que practiquen una modalitat, el flag, on hi ha menys contacte. En les categories de formació hi participen des de nens de vuit anys fins a nois de 18. L’objectiu que tenen és captar una trentena de jugadors nous per als diferents equips del club.